Nieuws

Enduro Trip Yorkshire Dales 03/06/2024 –  07/06/2024

Samen met Hans Oude Ophuis van MTB Solutions organiseren wij deze mooie enduro trip in het verenigd koninkrijk,

In 2019 hebben we deze reis voor het eerst verkend. Na onze ervaringen waren we er vast van overtuigd dat dit gebied alles te bieden heeft voor de enthousiaste mountainbiker die van gave trails en mooie natuur houdt.
Als jij houdt van mooie technische afdalingen en niet vies bent om daarvoor af en toe een stuk te moeten klimmen, dan is deze reis zeker wat voor jou! Omdat we met twee gidsen zijn kunnen we altijd het aanbod perfect afstemmen op de wensen van de groep. Daarnaast gaan we gericht aan de slag om te werken aan je rijvaardigheid.
Zaterdag 3 februari 2024 start een 4daagse clinic voor niveau gevorderd met lessen om de twee weken. Datums: 3 feb; 17 feb; 2 mrt; 16 mrt. Clinic is !!!VOL!!!
 
Voor het start niveau hanteren we het volgende: je hebt al aardig wat vaardigheden en kan al verschillende moeilijkere trails rijden maar soms twijfel je nog of je verliest je controle en je wilt dit gecontroleerd leren rijden in steiler uitdagend terrein en je algemene skills een boost willen geven dan zal deze clinic iets voor jou zijn.
 
We verschillen allemaal en ieder zal zijn eigen behoefte en aandachtspunten hebben, daarom zal er ook veel ruimte zijn voor individuele aandacht met zonodig aangepaste oefeningen zodat ieder zijn individuele stappen zal maken.
 
Wat komt er zo al aan bod: correcte basis houding, correct gebruik van de onderdelen o.a. goed schakelen en goed leren remmen, vering actief leren gebruiken, terrein leren lezen om de juiste keuze te kunnen maken welke lijn te kiezen en deze ook te rijden, moeilijke krappe bochten, steile passages en obstakels leren rijden, coördinatie en juiste timing toepassen. 
 
Locaties: We oefenen op verschillende locaties aangepast aan het niveau van de groep in de regio Zuid Limburg tot & met de Ardennen.
 
Aantal deelnemers: max 8 personen. 
Kosten €300 p.p.
 
Mocht je vragen hebben dan kan je mij ook direct bellen via 06-46108385 of een appje sturen
Wil je weten hoe anderen het ervaren hebben kijk dan eens op:https://mtbtrainingmaastricht.nl/recensies/
Aanmelding alleen via e-mail: info@mtbtrainingmaastricht.nl

2023 op 14 oktober start weer een 4 daagse clinic niveau basis. Er is plek voor 8 personen. Clinic is !!!VOL!!!

In 4 lessen gaan we je skills level een flinke boost geven, je gaat meer controle en vertrouwen krijgen en ook leren om de moeilijkere passages goed te leren inschatten hoe deze dan wel te rijden zijn!
Daarvoor gaan we werken aan je basis houding die je meer controle en vertrouwen gaat geven en leren het terrein te lezen om een goede keuze te leren maken. Verder werken we aan verschillende soorten bochten, remmen, afdalingen, klimmen, obstakels, etc.
De overige datums zijn op de zaterdagen 28 oktober; 4 november & 11 november. Kosten €250, Per les zullen we ongeveer 4 uur actief bezig zijn, rond 12.00 lunchen we in een restaurant in de omgeving.
De eerste les start in Maastricht, de volgende lessen zullen in Maastricht en omgeving plaats vinden afhankelijk van de behoefte en skills level van de groep.
Begin oktober zal er een whatsapp groep aangemaakt worden waarin de exacte locatie en info gedeeld zal worden.
 
Mocht je vragen hebben bel dan even via 06-46108385.

Aanmelding alleen per mail: info@mtbtrainingmaastricht.nl

2023 vrijdag 01-09 t&m zondag 03-09 Enduro weekend omgeving Monthermé in de Franse Ardennen, beter bekent als “Le Haute Rivieres” trip is volgeboekt

Geheel weekend mountainbiken door een indrukwekkend laaggebergte, ver weg van de drukte. Uitdagend en avontuurlijk, maar dichterbij dan je denkt. Het gebied kent vele lokale mythen maar wij hebben slechts oog voor één ding: de beste trails van de Franse Ardennen. Op zoek naar een echt Enduro-avontuur dicht bij huis, dit is it!
Aankomst vrijdagavond, voor een gezellig samen zijn, dan kunnen we zaterdag fris starten en zondag in de late namiddag weer terug naar huis. (2 overnachtingen)
Kosten €295.
Aanmelding: info@mtbtrainingmaastricht.nl

Inclusief
● All-Inclusive verzorging
– Ontvangst met Borrel & Bites (op dag van aankomst +- 18:30)
– Alle drankjes, energie repen & snacks (bier, wijn & fris)
– Diner op zaterdag (rond de klok van 19:30)
– Ontbijt
– Lunch op zondag
– After Ride Soep & Zopie op vertrekdag (+- 17:00)
● Verblijf op Bikers Retreat Monthermé
– 6 tot 8 plekken in vooropgezette en ingericht katoenen Bell-Tenten
– Voorzieningen Camping Rapides des Phades (douches & toiletten)
– Sfeervol verblijf ingericht voor mtb’ers
– Inclusief alle denkbare faciliteiten voor een te gek bike weekend!
– Enduro tour incl. gids & instructie op alle fietsdagen (+- 5 stages, tot 1400 hm, +-45 km)
Exclusief
● Vervoer vanuit Nederland naar Frankrijk en terug
● Mountainbike & MTB uitrusting / bescherming
● Internationale reis-, ongevallen- en annuleringsverzekering

Minder weergeven
 • meer info nodig stuur een mail of bel even
 • max 6 personen
 • In april & mei 2023 is er een 4 daagse clinic voor level Intermediate (L3+)
  de Lesdagen vallen allen op de zaterdag: 8; 22, 29 april & 20 mei van 10 tot 14uur. Heb je al een goed basis level en wil je verder groeien in je skills dan is deze clinic iets voor jou. Je gaat leren welke technieken werken en waarom. We gebruiken videoanalyse en oefenen op verschillende locaties afhankelijk van het skills level en vorderingen van de groep. Er is plaats voor 8 personen.
  Door de combi van de 4 lessen en vele specifieke oefen momenten zal je skills level een enorme boost gaan krijgen!
 • Bij recensies kan je terug vinden hoe eerdere deelnemers een clinic hebben ervaren. https://mtbtrainingmaastricht.nl/recensies/
 • Inschrijven/aanmelden kan via info@mtbtrainingmaastricht.nl
  Prijs €250 (is volgeboekt)
 • Jeugd Trainingen
 • Vanaf de zomertijd zijn de trainingen weer op de vrijdagavond, 18.30uur
 • in 2022 zijn er 30 training sessies geweest!
 • Op 28 januari 2023 start een MTB clinic voor max 8 personen voor level gevorderd verdeeld over 4 lesdagen, lesdagen zijn om de twee weken op een zaterdag (volgeboekt!)