Recensies

Weer een hele leerzame cursus, bestaande uit 4 dagdelen, mogen volgen. 
Rinus weet je elke keer weer uit je comfort zone te halen, maar zorgt er ook voor dat je dit met vertrouwen en op een verantwoorde manier doet.
De groep is niet te groot waardoor je een leuke band met je medecursisten opbouwt.  De lesinhoud wordt goed afgestemd op eenieders oefenwens en niveau.
Door jezelf terug te zien op beeld zie je wat bedoeld wordt met de feedback. Dit is echt van grote meerwaarde. 
 
En het belangrijkste… je vertrouwen in je eigen kunnen, en daardoor het fietsplezier, neemt zó toe!

2022 Mei 4 dagen clinic gevorderd - Marloes

Als je op zoek bent naar een échte clinic, waarbij je niet alleen de technieken leert maar zowel fysiek als mentaal wordt uitgedaagd, dan moet je hier zijn. Ja, er wordt rekening gehouden met jouw niveau en conditie, maar deze wordt ook zeker op de proef gesteld. Dit, terwijl je geniet van de omgeving en het fijne gezelschap. Want gemoedelijk en gezellig is het ook. Je voelt je op ieder moment gezien, geholpen en ondersteunt zodat je grotere uitdagingen aankunt (en gaat!) dan je vooraf had gedacht. Dus, lang verhaal kort, is het een aanrader? Absoluut! De ervaring, expertise en lol spat ervan af bij MTB Training Maastricht. Dus boek die clinic, als je durft ;).

Groet! Simon & Renée

2022 Juni Duo clinic Simon & Renée

Mijn zoon van 12 kijkt elke week uit naar de training. Hij leert elke keer veel bij. Rinus brengt kennis over, maar vooral heel veel enthousiasme. Echt top.

2021-2022 Jeugd trainingen - Marieke moeder van Matisse,

Persoonlijke aanrader! Tijdens deze clinics wordt je regelmatig uit je comfortzone gehaald; daardoor leer je ontzettend veel nieuwe skills en inzichten. Dus ook meer fun op de trails met meer zelfvertrouwen. Rinus is een ware professional die goed weet om te gaan met de verschillen in een lesgroep. Er is voor iedereen plek.

2022 Mei 4 dagen clinic gevorderd - Maud

Deze training niveau gevorderd was verdeeld over 4 dagen verspreid over 4 weken. Wat zorgde voor wat relaxte voortgang en tijd om thuis te oefenen.

Voor inschrijving van de training was al aangegeven welk level van de deelnemers verwacht werd wat zorgde voor een redelijk gelijk niveau van de deelnemers.

Dit zorgde ervoor dat we elkaar een beetje uitdaagde om grenzen op een veilige (!) manier te verleggen.

Wanneer de situatie door Rinus of de deelnemer als spannend aangemerkt werd gingen de andere deelnemers op de risicoplek staan om een eventuele val te vermijden.

Bij aanvang van de les werd kort het lesprogramma doorgenomen om vervolgens aan de gang te gaan. Afhankelijk van hoe vlot de oefening verliep bleven we langer of de gedachte tijd oefenen.

Afhankelijk van de voortgang werd het bedachte programma aangepast. Dit zorgde voor een relaxte sfeer waar toch iedereen zijn uitdaging vond zonder het risico op letsel om maar een bepaalde oefening te halen.

Vanuit de startlocatie reden we naar de plek voor te trainen. Aangekomen werd eerst uitgelegd wat de bedoeling was. Na de uitleg werd het door Rinus voorgedaan om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de oefeningen lette Rinus op hoe de uitvoering was, gaf aanwijzingen voor verbetering om na verloop te filmen. Dit zorgde ervoor dat je zelf goed kon zien wat goed verliep en wat niet. Plus leverde leuk beeldmateriaal voor thuis. Mocht een oefening toch te eng zijn werd je geholpen door Rinus zodat je met een veiliger gevoel de oefening kon doen.

Aan het einde van de les werd nog een kleine recap gehouden om even kort aan te halen wat belangrijk was en je mee kon nemen voor te oefenen tot de volgende les.

Conclusie:

++ super training en zeker voor herhaling vatbaar

++ Goede, veilige sfeer verzorgd door Rinus en de deelnemers

++ In weekend na  de clinic iets gereden wat ik voor de clinic niet gereden zou hebben.

Score: 5 out of 5

 

2022 Mei 4 dagen clinic gevorderd - Roy

Ik heb bij Rinus de Intermediate cursus van 4 lessen gevolgd. Goede progressie qua skills en zelfvertrouwen kunnen maken, en ook eigen grenzen leren aangeven. Iedereen heeft zijn eigen leercurve en daarvoor was meer dan voldoende plek binnen de groep. Rinus is een ware professional die je naar je volgende nivo zal begeleiden. Ik kom graag terug voor de volgende cursus.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Maud

Na enkele jaren alleen racefiets gereden te hebben, heb ik me met mijn nieuwe mountainbike opgegeven voor de Intermediate Cursus bij Rinus de Veth. Vier pittige zaterdagen, om de week. Precies mooi om het geleerde in eigen tempo verder te oefenen. En ik heb veel geleerd: over fietsbeheersing, kijken, "in de fiets zitten", terrein lezen. Super nuttig en echt een verrijking. Goede opbouw, waardoor het uitdagend maar ook beheersbaar bleef. Daarnaast was het ook erg gezellig met een leuke groep en de stimulerende trainer. Ik kan dit iedereen aanraken, het maakt je echt meer vertrouwd met het mountainbiken, en je mogelijkheden worden uitgebouwd. Ik ga ook zeker nog een vervolg inplannen.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Ton

Beste Rinus,
Nogmaals dank voor het leerzame en gezellige weekend. We hebben nog veel te leren qua MTB, maar afgelopen weekend ook veel geleerd en goede ideeën voor oefenen gekregen 😊.
Hartelijke groeten,
Hans-Jurgen

2022 Juni weekend techniek training tbv voorbereiding transalp tocht - groep van Hans-Jurgen

Ik zou 10 sterren geven als het kon! @RinusdeVeth is een fantastische instructeur die een veilige omgeving creëert en je daarbinnen helpt om buiten je comfort zone nieuwe technieken aan te leren en obstakels en ook mentale obstakels aan te gaan en te overwinnen. Ik heb echt gemerkt dat ik het geleerde steeds beter toepas. Niets is in onze sport zo belangrijk als een goed aangeleerde basistechniek. Wil je met meer vertrouwen en techniek de trails op dan is dit je beste begin. Dank Rinus! Ik zie je snel in een van de vervolg clinics!

2022-S2B clinic Maart-April Jacqueline

We hebben grenzen verlegd, angsten overwonnen, gelachen en soms ook moeten afzien.

Al met al een leuke gezellige sportieve cursus.

Persoonlijk heb je mij echt geholpen me van mijn angsten af te helpen. De situaties die ik eerder niet durfde te doen deed ik nu wel zonder knikkende knieën. In groepsverband wordt je vanzelf getriggerd om de oefeningen goed uit te voeren. Dit vind ik erg stimulerend en leuk. Nu kunnen we al het geleerde in praktijk brengen om er een leuke fietstocht van te maken. Ik ga werken aan mijn houding om wat relaxter op de fiets te zitten.
Rinus dank je wel voor deze cursus en hopelijk zien we elkaar weer eens op een volgende cursus van je.

2022 S2B clinic Maart-April - Danny

Super ervaring, veel geleerd, ondanks de groep word je individueel behandeld en word je aangemoedigd je grenzen te verleggen. Ook kan het zijn dat hij je fiets vasthoud om je zekerder te maken. Dingen mogen fout om te ervaren hoe het niet moet, en dan word geleerd hoe het wel moet en het verschil is dan meteen duidelijk!

2022-January-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Esther

Onze zoon Antonie (11 jaar) heeft al twee jaar les van Rinus. Het enthousiasme van Rinus is aanstekelijk. De professionaliteit, rust en het vertrouwen dat hij de kinderen geeft is te zien in de vooruitgang, iets waar Rinus ook ontzettend trots op is.

Antonie: “ik ga met plezier naar de les, heb er vrienden en Rinus is super aardig!”

2021-2022 Jeugd training - Marsha mama van Antonie

Beide zonen (13 en 10) nemen deel aan een training voor kinderen welke een groep grote heeft van 6 kinderen. Super blij met de training. De kinderen maken goede progressie in ontspannen ongedwongen sfeer en zonder uitlachen/belachelijk maken wanneer iemand iets niet durft.

Rinus schat de skills van de deelnemende kinderen goed in en deelt de les naargelang in. Voor de meeste oefeningen geeft hij ook 2 of 3 variaties zodat ieder skill level van de kids toch uitgedaagd wordt.

Bij aanvang van de training vindt eerst een check van de fiets plaats. Wanneer iets niet in orde is wordt dit gefixed voor van start gegaan wordt.

Tijdens de training worden de kids uitgedaagd om grenzen te verleggen, maar niet ten koste van alles.

Bij aankomst van het obstakel wordt eerst kort de bedoeling uitgelegd en voor gedaan, waarna de kinderen zelf mogen.

Mocht een kind niet durven wordt hij vastgehouden/begeleid over het obstakel tot het kind zeker van zijn zaak is om alleen te gaan.

Mocht dit alsnog niet lukken wordt het stukje geskipped en voor een volgende keer weer meegenomen.

Na afloop van de training volgt nog een korte check-out bij de parkeerplaats met de vraag aan de kinderen wat de belangrijkste punten waren en of zij nog vragen hebben.

2021-2022 Jeugd training, Roy van de Wal, papa van Fynn (13) en Robin(10)

Onze dochter Myla (12) is op 7-jarige leeftijd begonnen met mountainbiken op het bikepark in Maastricht. Úren bracht zij hier met veel plezier door.

Daar zijn we ook in contact gekomen met Rinus. Sinds 2020 heeft ze, om haar skills te verbeteren, op zaterdagmiddag les van hem. Samen met een aantal, al even bevlogen kinderen.

Rinus is zeer gedreven en gemotiveerd om de kids de juiste techniek/houding aan te leren zodat ze vol vertrouwen de lastigste hindernissen kunnen overwinnen.

De complimentjes die ze vervolgens van Rinus ontvangen zorgen voor een hoop trots en zelfvertrouwen. Hij zorgt voor de perfecte handleiding om de basis van het mountainbiken onder de knie te krijgen. Ook gevorderden zijn hier op hun plek.

De trainingslocaties worden altijd zorgvuldig door hem uitgezocht en mede hierdoor is er ook voldoende variatie in de trainingen. Alle facetten van het mountainbiken komen aan bod, altijd met respect voor de natuur. Kortom : een echte aanrader!

2021-2022 Masja en Kevin mama en papa van Myla

Mijn eerste ervaring met Rinus is de Start2Bike-cursus geweest in 2018. Daarbij bleek al dat hij een heel deskundige en gepassioneerde trainer is, die zelfs de meest onervaren biker het vertrouwen weet te geven dat nodig is om je grenzen te verleggen. Daarna gekozen voor voor de 4-daagse clinic voor medior-bikers. Dit was een uitdagende, maar heel leerzame cursus, waar veiligheid en bouwen aan zelfvertrouwen door het aanleren van de juiste basistechniek, naast plezier in het biken, centraal staan. Ik heb er heel veel van geleerd, veel plezier aan beleefd en niet in de laatste plaats, een leuke groep bikers leren kennen.

Mijn zoon van 12 volgt met evenveel plezier de jeugdlessen van MTB Training Maastricht vanaf 2021. Echte aanrader voor (jonge) kinderen die serieus met mountainbiken aan de slag willen gaan. Met de leuke en leerzame lessen van Rinus, leren ze de onmisbare basistechnieken en leren ze spelenderwijs hun eigen grenzen verleggen en te vertrouwen op hun skills. Het is een genot om te zien hoe Rinus daarbij deze jonge bikers weet te motiveren en iedereen laat groeien vanuit zijn of haar eigen niveau.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Roger en papa van Nathan

in 2021 S2B clinic & 2022 clinic Intermediate,
 
Was zeker weer leerzaam! Ik vond het oefenen met de switchbacks heel fijn en heb wat meer vertrouwen gekregen in het rijden van steilere afdalingen waar dan ook boomwortels liggen en (kleine) drops zijn. 
Ik ben me nog meer bewust geworden van het feit hoe belangrijk kijken naar waar je naartoe wil is. Dit is tegelijkertijd iets waar ik nog goed aandacht aan moet geven. 
 
Natuurlijk kom ik zelf ook pas net kijken, maar ik had eigenlijk wel verwacht dat het basisniveau iets hoger zou liggen bij deze cursus. Zo hadden veel deelnemers geen idee van je houding tijdens afdalen. Iets dat wij tijdens de start2bike hebben gehad. Blijft natuurlijk lastig op voorhand in te schatten.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Marloes

Afgelopen vrijdag een super MTB workshop gehad van Rinus. Grensverleggend maar vooral veilig en leuk! Al een tijdje recreatief aan het MTB'en maar wat Rinus mij in 4 uur heeft geleerd is meer dan in mijn hele MTB leven . Ik ga zeker nog eens een dagje boeken bij hem.

2022-Maart Prive clinic - Tim

Ik heb een privé training bij Rinus gedaan. Super fijn die één op één aandacht. Rinus legt goed uit en heeft geduld (was bij mij wel nodig ). Ik heb veel aan zijn tips gehad. Dankjewel Rinus!

2022 Maart privé training - Kirsten

Super leuke en zeer leerzame training gehad vandaag! Leuke gemoedelijke ontspannen sfeer. Rinus, hartstikke bedankt voor deze fijne dag. Hier kunnen ik en Manuela lekker mee aan de slag de komende tijd.

2022-Januari Duo training - Patrick

Hoi Rinus,

Bij deze nogmaals dank voor de geweldige training en going the extra mile. Ik heb ontzettend veel geleerd en een goede basis gelegd om verder te groeien. Ik heb zeker interesse in een vervolg cursus dus zet mij maar op de lijst. 

Ik heb in april 2022 de Start2Bike MTB cursus gedaan bij Rinus ondanks dat ik eerst twijfelde of dat iets voor mij was aangezien ik al vroeger gemountainbiked had en het recent weer had opgepikt. Nooit eerder een techniek cursus gedaan te hebben was dit echt een openbaring voor mij. Naast de praktische oefeningen die hij aanpast aan ieders niveau, legt hij uit waarom en wanneer je bepaalde technieken toepast. Met 3 techniek focus sessies en een mooie afsluitende trail om het geleerde toe te passen, ontwikkel je een prima basis voor je verdere groei in de sport. Rinus doet dit alles met ongekende passie en kunde! 100% een aanrader ook als je al wat 'ervaring' hebt maar nog nooit een techniek cursus gedaan hebt. Ik kijk alweer uit naar de vervolgcursus! 

2022 S2B clinic Maart-April - Geert

Hallo Rinus, bedankt voor de leerzame clinic Basic MTB, dacht niet dat ik zoveel zou bijleren. Geeft vooral meer vertrouwen onder onverwachte moeilijke omstandigheden. Een aanrader voor elke MTB fietser, Ook al fiets je al jaren en denk je dit niet nodig te hebben, Doen..

2022 S2B clinic Maart-April - Jeff

Voor het eerst een mountainbike clinic gevolgd. Wat een super fijne ervaring! Rinus is erg enthousiast, behulpzaam en geduldig. Op elke mogelijke manier probeert hij te helpen. Veel geleerd. Voor herhaling vatbaar!

2022 S2B clinic Maart-April - Kelsey

Vandaag 1 Mei was de Bike Mechanics handen-uit-de-mouwen clinic, via MTB Training Maastricht. Echt super interessant om de hele fiets mechanica eens na te lopen met een goede uitleg!
We kunnen nu met relatief gemak een goede fietscheck doen, incl. voorvork/demper instellen, ketting vervangen, missing link aanbrengen, ehbo ketting reparatie, remblokjes vervangen, remolie bijvullen, derailleur bijstellen en hoe het verschillende gereedschap te gebruiken! (😂 echt; ik no clue) .. En dit was vast nog niet alles van wat we hebben gehoord en gezien vandaag!
In ieder geval: de volgende keer als er iets met mijn fiets is, kijk ik eerst zelf alvorens naar de fietsmaker te rennen 🤪😅 #zellufdoen
Was gezellig, Nathalie, Kirsten & Kathleen!!
Rinus kei bedankt weer 🙏🏼 en proost namens MTBGS 😊

2022-05-01 Sleutel clinic

Van te voren aan Rinus gevraagd of ik met de clinic mee kon doen.

Na een snelle reactie en een super fijn overleg kon ik meedoen.
Van te voren overleg met iedereen wat iedereen wilde leren en hiervan de belangrijkste punten voor iedereen eruit gepakt.
De 1e dag van de clinic was pittig, vooral voor Rinus om te ontdekken wat voor vlees hij in de kuip had.
Alle lessen waren super opgebouwd. Rustig beginnen en differentiatie waardoor iedereen zelf zijn grens kon bepalen en uitproberen.
Ik heb super veel geleerd! niet alleen het hoe, maar ook het waarom. Wat de reden is om het op die manier te doen. Geen vraag was te gek en Rinus wist het antwoord wel.
Ik heb de licht gevorderden cursus gedaan, maar ik ga het najaar met een vriendin zeker de start to bike cursus doen. hier kan ik nog zeker heel veel leren.

😊

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Anneke