Recensies

Rated 5 out of 5
september 14, 2023

Rinus heeft een flinke dosis kennis en vaardigheden welke hij op een heel fijne en rustige manier kan overbrengen zodat je vol vertrouwen ontzettend veel leert. Een leuke dag en ik heb dingen gedaan die ik niet verwacht had dat ik het zou kunnen.

Eva Scholtes
Rated 5 out of 5
september 14, 2023

MTB skills training

Eva Scholtes
Rated 5 out of 5
september 13, 2023

De basis voor Enduro rijden. Rinus geeft een hele fijne rustige uitleg. Geeft veel vertrouwen.

Super leerzame dag.😃

Annemieke Stas
Rated 5 out of 5
augustus 31, 2023

Ik heb samen met een vriend een eendaagse MTB clinic gevolgd. Rinus is een zeer ervaren/deskundig instructeur Mooie ervaring. Had ik eerder moeten doen. Basisprincipes van het mountainbiken geleerd. Dat wordt veel bijschaven aan ‘verkeerd’ aangeleerde techniek ;-). Ga me zeker voor een vervolgcursus aanmelden.

Ad
Rated 5 out of 5
augustus 24, 2023

Hele goede en grondige training gehad van Rinus. Hij is duidelijk erg getraind en weet enorm veel en weet goed te differentiëren in de training. Fantastische dag gehad en zeker n aanrader

Jeroen Buyink
Rated 5 out of 5
juni 12, 2023

This was my first time taking a MTB clinic or training of any kind and I was very impressed with Rinus. The 4 day intermediate clinic is perfect to get some practice (and rest) in between sessions. I was only able to make it to 3 out of the 4 sessions but I already felt I had the value of the clinic even in a single day of riding with Rinus. He gives lessons to the group while also watching each individual and giving personal feedback to each participant. Thank you!

Philip
Rated 5 out of 5
mei 23, 2023

Voor de 1e keer een MTB cursus gedaan, na veel zoekwerk via het web uitgekomen bij Rinus en gekozen voor de Intermediate 4-daagse clinic verdeeld over meerdere weken. Ideaal concept, zo leer je effectief. Het was een super cursus! Veel persoonlijke aandacht binnen de groep en daagt je uit. Brengt met rust en kennis het vertrouwen over dat je het ook kunt, maar altijd zonder druk dat iets moet. Dit had ik veel eerder moeten doen!

Gregory
Rated 5 out of 5
mei 22, 2023

Mijn vierde curses bij Rinus en weer verrast door het maatwerk dat hij voor elke deelnemer levert

Dolf
Rated 5 out of 5
mei 22, 2023

Wederom een mooie 4-daagse clinic er op zitten. Met veel passie en kennis brengt Rinus je meer en meer vaardigheden bij. Ook aan het sociale aspect wordt gedacht door bv een gezamenlijke lunch waardoor je al snel de overige deelnemers leert kennen en je elkaar verder motiveert. Voor mij het ideale recept.

Paul Driessen
Rated 5 out of 5
mei 22, 2023

Door de manier van lesgeven van Rinus, zijn kennis en skills heb ik tijdens de 4-daagse clinic Intermediate weer een paar grote stappen kunnen zetten als fietser.

Een aanrader voor iedere mtb-er, ongeacht je niveau..!

Rogier

Rogier Rychter

Rob:

Gister een topdag gehad op een paar m2 om ogenschijnlijk makkelijke dingen aan te leren, en te proberen ingesleten gewoontes af te leren. Duidelijke instructies en voorbeelden van Rinus lijken het makkelijker te maken, tot je er zelf voor staat!

Erg leerzaam en nuttig als je beter wilt leren mtb.


Marcel:

Begonnen met ogenschijnlijk makkelijke oefeningen zoals een heuveltje oprijden en om wat bomen heensturen. Direct was al duidelijk dat er nog heel wat aan onze techniek te verbeteren was. Ik vond persoonlijk wel confronterend dat mijn niveau dus nog niet zo hoog is. 

Was zeer leerzame en leuke dag.

Jack:

Rinus prachtige en vooral leerzame dag. Je uitleg was heel duidelijk en daar kan ik wat mee. Ook overwinningen op mezelf eerst denk je dit ga ik niet doen, maar na een duidelijke instructie was het later lachend te doen. Nooit geweten dat je op zo'n klein plekje ook zo zoet kon zijn een hele dag. Dus gewoon een schitterende dag en zo'n lange rit zeker waard. Kom zeker terug want idd je bent nooit uitgeleerd.

Pieter,

Hé Rinus, ik sluit me volledig aan bij de vorige sprekers. Topdag gehad. Heb nooit geweten dat mtb een denksport is!

Nogmaals dank Rinus, Groeten Jack, Marcel, Pieter en Rob

2023-01-03 privé clinic Rob, Marcel, Pieter & Jack (Noord Holland)

Na de start 2 bike cursus eerder dit jaar gedaan te hebben bij Rinus, heb ik in oktober de vervolg stap gezet en de XC naar trail cursus gedaan.

Na een inventarisatie van doelstellingen van de deelnemers heeft Rinus een programma samengesteld dat iedere deelnemer zijn uitdaging biedt. Hij leert je zelf waar te nemen wat je goed en fout doet zodat je zelf aan de slag kunt met je skills te verbeteren tijdens elke rit die je daarna doet. Mountainbiken leer je niet in een paar lessen.

De passie van Rinus voor MTB is besmettelijk en na een cursus met hem wil je alleen nog maar meer op je fiets zitten. Ik kan het van harte aanbevelen als je een betere en veiligere MTBer wil worden.

Geert

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Een hele leuke en leeerzame cursus gevolgd. Er is veel individuele aandacht en er wordt goed ingespeeld op de verschillende niveaus.

Je wordt uitgedaagd en uit je comfort zone gehaald maar blijft altijd binnen je grenzen. Rinus heeft veel geduld en weet de deelnemers goed in te schatten. Er worden video’s gemaakt zodat je zelf kan zien hoe je op de fiets zit en leert aanvoelen wat je houding moet zijn.

Bedankt voor de leerzame cursus

Kathleen

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Heb met leuke groep een 4 daagse clinic gevolgd bij Rinus,  mooie steile, technische en uitdagende afdalingen gereden, hij was zeker zwaarder als meeste clinics welke ik heb gevolgd, en weet dat er voor mij nog genoeg te doen is om zelfverzekerder te worden, zeker in de steilere afdalingen, moet hier zeker nog aan verder werken. Heel erg bedankt. 

Marchel

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Rinus weet heel goed het niveau in te schatten en om iedereen weer een stapje verder te helpen. Hij doet dit op een manier om je verder te helpen zonder te pushen. Een clinic met gezelligheid en gelach.

Richard

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Wil je een clinic waar je echt leert mountainbiken omdat je mee teruggenomen wordt naar de basis skills,  dan moet je bij Rinus zijn. Heb je de basis onder de knie kom je vanzelf een stuk verder is zijn motto. Vooral ook het geduld waarmee hij les geeft is heel fijn. Ik hoop nog vaak les van hem te krijgen.

Gr. Nathalie

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

De training van Rinus is super opgebouwd. Mooie oefeningen om te starten en zo te beoordelen waar iedereen staat. Daarna iedereen uitdagen om op zijn/ haar niveau te trainen. Super tips geven waarom je iets wel, niet moet doen, door het je op een veilige manier te laten ervaren, voel je wat je fiets met jou doet als je het net niet goed doet.

Rinus super bedankt in het verder brengen van mijn skills, helaas de laatste 2 trainingen wegens omstandigheden niet kunnen komen, waardoor ik graag aanvullende klimtrainingen bij jou wil volgen. 

Ik wens iedereen een fijne trainer als jou.

Gr Anneke

2022 oktober S2B

Goede morgen Rinus,

Hoe heb ik de S2B training ervaren?, met deze vraag hebben we de laatste training afgesloten.

Bijgaand een aantal puntjes:

Op dag 1 heb ik mij verwonderd  dat jij alle fietsen controleerde. Hier en daar werd er lucht gepompt in de voorvorkvering.

Uit ervaring weet je dat er hier en daar wel eens te weinig lucht in zat. Ook bij mij ( helaas bij een nieuwe fiets).

Karakter:

Heel open karakter, staat open voor alles. Je hebt oog voor detail, je bent secuur en niet gauw tevreden.

Ervaring:

je kunt heerlijk vertellen uit eigen ervaring inzake Trans Alp, je Europese MTB leiderschap, je vervolgcursussen, MVV etc. Jou reizen als gids naar Frankrijk, Schotland, maar ook je trainingen die je geeft aan de jeugd. Die bij jou een warm hart ontvangen. 

Correctiegesprek:

Je weet het haarfijn aan iemand, maar ook aan de hele groep te vertellen als er niet geluisterd, niet geoefend is, en het aller belangrijkste de verkeerde houding aanneemt. En het was nodig dat je dat tot de laatste les bent blijven herhalen, terwijl dat volgens jou zeggen niet meer nodig zou moeten zijn. ( sorry ziekte van Bechterew, waardoor ik niet goed kan buigen en wat er in al die jaren op de racefiets ingeslopen is krijg je niet in 4 weken eruit.)  Dat neemt niet weg dat ik dieper moet zitten en dus mijn ellebogen naar buiten moet bewegen. Komt eraan. 

Oriëntatie:

Ofschoon je op meerdere plaatsen al een tijdje niet meer gefietst hebt weet je toch altijd de richting van de diverse gehuchten, dorpen feilloos aan te geven.

Waardoor verdwalen er niet in zit.

Motivatie:

Je weet mensen met een simpele knik, een oogwenk, een handgebaar, een Yes, en/of een lach te motiveren.

Ik weet in ieder geval waar mijn zwaktes liggen, en zal hier in de toekomst, doch zeer snel aan gaan werken.

Ik ga zeker door met MTB en als ik een vervolg cursus ga volgen weet ik in ieder geval, dat dat bij jou is.

Nogmaals hartelijk dank, zonder jouw tips, trucks, manier van lesgeven en motivering was ik nooit zonder kleerscheuren in 4 lessen van die lange afdaling naar beneden gekomen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. 

TOT ZIENS ( jij bent een fijne vent)

Grtjs Peter Frijns. 

2022 oktober S2B - Peter

5 lessen opleiding bikepark instructeur Velorium:

Thomas: Ik heb veel geleerd van deze cursus. Zowel in het lesgeven als in fietsbeheersing (terwijl ik al relatief gevorderd ben). Tijdens jouw lessen heb ik vooral geleerd om nooit te veel in een keer te willen, zowel voor mezelf als tijdens het lesgeven. Begin bij de basis en ga stap voor stap verder. Je trainingen waren zowel fysiek als mentaal soms best pittig maar ik heb het absoluut als prettig ervaren en ben duidelijk gegroeid. Ook ben je verder als persoon ook gewoon een heel aardig fijn persoon waar je leuk mee kunt praten, vooral over zo'n beetje alles wat met mountainbiken heeft te maken.

Dank voor deze fijne cursus en we zien ons zo wie zo nog wel, al dan niet op de trails! 🤘

Maitil: ben zeer te spreken over de opleiding. Ik heb in de korte tijd van Rinus toch echt mega veel dingen geleerd over het lesgeven. Maar ook om mijn eigen technieken te verbeteren.  Het heeft me wel een heel andere kijk gegeven op het lesgeven. Maar ik heb er tot nu toe heel veel van opgestoken.

Steven: wij kregen veel vrijheid in de keuze van de les stof waardoor er gericht een skill kon worden getraind. Dit gebeurde op een hele volwassen manier door bijv. op de telefoon of samen in de groep te analyseren tot in de kleinste details hoe je het beter kunt doen. Er stond altijd een antwoord klaar als er een vraag werd gesteld. Ik heb veel geleerd.

Jackie: wat ik fijn vind aan de mtb lessen is dat hij begint bij het begin en zorgt er voor de de basis van het mountainbiken sterk is. Zodat de rest van de technieken een stuk makkelijker worden. Rinus kan het goed uitleggen. Kort en duidelijk. Hij begint bij het begin. Stap voor stap begeleid hij tot er resultaten zijn om klaar te zijn voor de volgende stap.

2022 Juli/Augustus opleiding Velorium bikepark instructeur

Hoi Rinus, 

Net vier trainingen afgerond. Ik stapte in met het idee “je steekt er altijd iets van op”. Echter door terug naar de basis te gaan, het filmen, de uitleg, het voordoen, het oefenen en de persoonlijke feedback kwam ik er al gauw achter dat hoe je denkt dat je op de mtb zit nogal verschilt met de realiteit.

De trainingen zijn goed voorbereid, uitstekend van opbouw en zelfs in een groep waar de nivo’s verschillen kreeg iedereen de juiste aandacht.

In een woord TOP, voor elke mountainbiker een aanrader.

Dolf

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Het fijne aan de cursus bij Rinus is dat je zelf een eigen inbreng hebt in wat je wilt leren. Daarbij blijft het belangrijk bepaalde basisvaardigheden goed te leren beheersen. Hier wordt tijdens de cursus veel aandacht aan besteed. Rinus past elke oefening zo aan, dat iedereen op zijn eigen niveau kan oefenen. Deze individuele aandacht is erg fijn. Hij maakt filmpjes om je vooruitgang te laten zien en uit te leggen waar je nog aan moet werken. Ook blijft Rinus je uitdagen om je grenzen te verleggen. Het plezier en de bevlogenheid waarmee Rinus lesgeeft werkt aanstekelijk.

Dankjewel Rinus, ik heb weer veel van je mogen leren. Tot een volgende keer!

Groetjes, Kirsten

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Voor we begonnen met de clinic kregen we al gelijk huiswerk waar we aan de slag mee konden. Na veel vallen en opstaan had ik bijna de moed opgegeven met de oefeningen. De tijd begon te dringen en te dringen. Toch maar eens Rinus bericht dat ik de oefeningen niet onder de knie kreeg.

Rinus belde gelijk terug of ik op dezelfde dag naar Maastricht kon komen voor een privé les.

Zo gezegd, zo gedaan en zo geschiede.

Bij les 1 konden we het huiswerk gelijk aan Rinus tonen en gelijk kregen we meer oefeningen.

Bij les 2 kregen we oefeningen waar ik persoonlijk het niet meer kon bijbenen helaas.

Gelukkig besloot Rinus samen met nog 2 personen en ik ons apart twee lessen te geven op andere dagen los van het groepje.

Zo kregen we oefeningen o.a. waar we obstakels en wortels moesten ontwijken naar beneden en ook naar boven met daarbij een scherpe bocht waar je houding op de fiets zeer belangrijk is. Dit waren pittige oefeningen maar dit lukte mij uiteindelijk ook.

Deze vervolgcursus was een zeer goede aanvulling op de starterscursus waar je uitdagende oefeningen kreeg die je op toertochten en op uitgezette routes zeker zal tegenkomen.

Rinus ik wil je bedanken voor deze schitterende vervolgcursus en vooral de privéles waar ik veel aan heb gehad. Je hebt ons allemaal weer te kunnen motiveren hoe we beter met onze fiets de bossen met obstakels te kunnen ontwijken en bedwingen.

Nogmaals dank je wel!

*****

Danny

2022 oktober XC-Trail clinic - 4 lessen

Super ervaring, altijd gedacht dat ik zelf veel kon, dat sommige onderdelen van een trail te moeilijk waren en onmogelijk zijn, maar Rinus liet ons zien door techniek en wilskracht te gebruiken dat het wel allemaal mogelijk is, ik ga hier heel zeker mee aan de slag en blijven oefenen, deze training geeft ook veel zelfvertrouwen en nog meer plezier aan mijn MTB avonturen, je bent nooit te oud of te jong om te leren, thanx voor deze ervaring

Dimitri

2022 oktober S2B

Hoi Rinus,

Dank voor de mountainbikeclinic afgelopen vrijdag. 3 uur privétraining bij een temperatuur van 33° in de bossen bij Maastricht. Ik heb veel geleerd, met name technische zaken, het belang van een juiste houding op de fiets, tips over afdalen en bergopwaarts. Ook de filmpjes die je maakte tijdens een oefening zijn handig om te zien of je de opdracht ook goed uitvoert. Het was een uiterst leerzame ochtend, aanrader! Nogmaals bedankt Rinus.

Sportieve groet,  Johan

2022 Augustus privé clinic

Voor mijn verjaardag kreeg ik een mtb clinic cadeau van mijn ouders. Het was voor mij een eerste les in mountainbiking. De training was super leuk en de uitleg was duidelijk. Als je iets moeilijk vond werd je er extra goed mee geholpen. En door middel van video opnames is goed te zien wat je verbeterpunten zijn. Leuk om terug te kijken. Rinus helpt je bij het aanleren van fietshouding en techniek. Hoe je het beste kunt remmen en scherpe bochten maken. Ik heb er veel van geleerd, nu kan ik de trails kort bij huis nog beter rijden.
 
Groet Koen 16j

2022 juli privé clinic

Als je op zoek bent naar een échte clinic, waarbij je niet alleen de technieken leert maar zowel fysiek als mentaal wordt uitgedaagd, dan moet je hier zijn. Ja, er wordt rekening gehouden met jouw niveau en conditie, maar deze wordt ook zeker op de proef gesteld. Dit, terwijl je geniet van de omgeving en het fijne gezelschap. Want gemoedelijk en gezellig is het ook. Je voelt je op ieder moment gezien, geholpen en ondersteunt zodat je grotere uitdagingen aankunt (en gaat!) dan je vooraf had gedacht. Dus, lang verhaal kort, is het een aanrader? Absoluut! De ervaring, expertise en lol spat ervan af bij MTB Training Maastricht. Dus boek die clinic, als je durft ;).

Groet! Simon & Renée

2022 Juni privé clinic Simon & Renée

Weer een hele leerzame cursus, bestaande uit 4 dagdelen, mogen volgen. 
Rinus weet je elke keer weer uit je comfort zone te halen, maar zorgt er ook voor dat je dit met vertrouwen en op een verantwoorde manier doet.
De groep is niet te groot waardoor je een leuke band met je medecursisten opbouwt.  De lesinhoud wordt goed afgestemd op eenieders oefenwens en niveau.
Door jezelf terug te zien op beeld zie je wat bedoeld wordt met de feedback. Dit is echt van grote meerwaarde. 
 
En het belangrijkste… je vertrouwen in je eigen kunnen, en daardoor het fietsplezier, neemt zó toe!
 
4 maanden later:
in Livigno absoluut genoten van alle toffe trails. Ik heb zoveel meer plezier op de fiets gehad in vergelijking met voorheen. Niet dat ik alles perfect rijd, maar ik weet echt al beter wat ik doe. Zeker het kijken door de bochten heb ik heeel goed kunnen oefenen

2022 Mei 4 dagen clinic gevorderd - Marloes

Wij hebben een eendaagse MTB Clinic gevolgd en raden iedereen, ongeacht ervaring en niveau, dit ook bij MTB Training Maastricht te doen.

Rinus weet met zijn enorme kennis en ervaring op een enthousiaste en relaxte manier je skills te verbeteren.

We werden uitgedaagd en soms uit onze comfortzone gehaald om te ervaren dat je je grenzen kunt verleggen. Rinus overvraagt je hierbij niet want plezier en veiligheid staan voorop.

M.b.v. video opnamen maakt Rinus je bewust hoe je op je fiets zit en welke techniek je gebruikt. Hierdoor maak je in korte tijd een enorme progressie en krijg je met het aangeleerde veel vertrouwen wat mountainbiken nog leuker maakt.

Onze reis vanuit Friesland (enkel 300 km) was het meer dan waard. Veel geleerd van een prachtig mens in een mooie Limburgse omgeving.

Sportieve groeten van Olga & Berrie

Graag tot ziens en we kijken nu al uit naar onze volgende ontmoeting in oktober (Bielefeld). En we komen graag nog een keer naar Maastricht voor een vervolg.

2022 Juli privé clinic Olga en Berrie

Mijn zoon van 12 kijkt elke week uit naar de training. Hij leert elke keer veel bij. Rinus brengt kennis over, maar vooral heel veel enthousiasme. Echt top.

2021-2022 Jeugd trainingen - Marieke moeder van Matisse,

Persoonlijke aanrader! Tijdens deze clinics wordt je regelmatig uit je comfortzone gehaald; daardoor leer je ontzettend veel nieuwe skills en inzichten. Dus ook meer fun op de trails met meer zelfvertrouwen. Rinus is een ware professional die goed weet om te gaan met de verschillen in een lesgroep. Er is voor iedereen plek.

2022 Mei 4 dagen clinic gevorderd - Maud

Deze training niveau gevorderd was verdeeld over 4 dagen verspreid over 4 weken. Wat zorgde voor wat relaxte voortgang en tijd om thuis te oefenen.

Voor inschrijving van de training was al aangegeven welk level van de deelnemers verwacht werd wat zorgde voor een redelijk gelijk niveau van de deelnemers.

Dit zorgde ervoor dat we elkaar een beetje uitdaagde om grenzen op een veilige (!) manier te verleggen.

Wanneer de situatie door Rinus of de deelnemer als spannend aangemerkt werd gingen de andere deelnemers op de risicoplek staan om een eventuele val te vermijden.

Bij aanvang van de les werd kort het lesprogramma doorgenomen om vervolgens aan de gang te gaan. Afhankelijk van hoe vlot de oefening verliep bleven we langer of de gedachte tijd oefenen.

Afhankelijk van de voortgang werd het bedachte programma aangepast. Dit zorgde voor een relaxte sfeer waar toch iedereen zijn uitdaging vond zonder het risico op letsel om maar een bepaalde oefening te halen.

Vanuit de startlocatie reden we naar de plek voor te trainen. Aangekomen werd eerst uitgelegd wat de bedoeling was. Na de uitleg werd het door Rinus voorgedaan om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de oefeningen lette Rinus op hoe de uitvoering was, gaf aanwijzingen voor verbetering om na verloop te filmen. Dit zorgde ervoor dat je zelf goed kon zien wat goed verliep en wat niet. Plus leverde leuk beeldmateriaal voor thuis. Mocht een oefening toch te eng zijn werd je geholpen door Rinus zodat je met een veiliger gevoel de oefening kon doen.

Aan het einde van de les werd nog een kleine recap gehouden om even kort aan te halen wat belangrijk was en je mee kon nemen voor te oefenen tot de volgende les.

Conclusie:

++ super training en zeker voor herhaling vatbaar

++ Goede, veilige sfeer verzorgd door Rinus en de deelnemers

++ In weekend na  de clinic iets gereden wat ik voor de clinic niet gereden zou hebben.

Score: 5 out of 5

 

2022 Mei 4 dagen clinic gevorderd - Roy

Ik heb bij Rinus de Intermediate cursus van 4 lessen gevolgd. Goede progressie qua skills en zelfvertrouwen kunnen maken, en ook eigen grenzen leren aangeven. Iedereen heeft zijn eigen leercurve en daarvoor was meer dan voldoende plek binnen de groep. Rinus is een ware professional die je naar je volgende nivo zal begeleiden. Ik kom graag terug voor de volgende cursus.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Maud

Met ons team van 5 een leuke privé mountainbike clinic gedaan! Voor de onervaren mountainbikers onder ons was het een beetje spannend wat we konden verwachten. Eerste stuk onverhard vals plat was goed te doen totdat we een steile heuvel op moesten slalommen tussen de bomen en uitstekende wortels door! Maar met de goede tips en trucs van Rinus voor de juiste fietshouding hebben we de eerste basistechnieken geleerd om deze steile hellingen door het bos op én af te bedwingen. Het was een prachtige tocht door de Indian summer kleuren van de Limburgse heuvels. We hadden een heerlijke lunch tussendoor met echt Limburgs zoervleisj. Al met al een zeer geslaagde dag in de buitenlucht, moe maar heel erg voldaan. Veel dank!’   

Groet,

Marc en de rest van de groep

2022 oktober privé groep

Na enkele jaren alleen racefiets gereden te hebben, heb ik me met mijn nieuwe mountainbike opgegeven voor de Intermediate Cursus bij Rinus de Veth. Vier pittige zaterdagen, om de week. Precies mooi om het geleerde in eigen tempo verder te oefenen. En ik heb veel geleerd: over fietsbeheersing, kijken, "in de fiets zitten", terrein lezen. Super nuttig en echt een verrijking. Goede opbouw, waardoor het uitdagend maar ook beheersbaar bleef. Daarnaast was het ook erg gezellig met een leuke groep en de stimulerende trainer. Ik kan dit iedereen aanraken, het maakt je echt meer vertrouwd met het mountainbiken, en je mogelijkheden worden uitgebouwd. Ik ga ook zeker nog een vervolg inplannen.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Ton

Beste Rinus,
Nogmaals dank voor het leerzame en gezellige weekend. We hebben nog veel te leren qua MTB, maar afgelopen weekend ook veel geleerd en goede ideeën voor oefenen gekregen 😊.
Hartelijke groeten,
Hans-Jurgen
 
3 maanden later:
We hebben heel veel van je geleerd: hellingen die ik vorig jaar eng vond, kom ik nu ontspannen en gecontroleerd af (in ieder geval tot nu 😊)
Hartelijke groeten van iedereen!!

2022 Juni weekend techniek training tbv voorbereiding transalp tocht - groep van Hans-Jurgen

Ik zou 10 sterren geven als het kon! @RinusdeVeth is een fantastische instructeur die een veilige omgeving creëert en je daarbinnen helpt om buiten je comfort zone nieuwe technieken aan te leren en obstakels en ook mentale obstakels aan te gaan en te overwinnen. Ik heb echt gemerkt dat ik het geleerde steeds beter toepas. Niets is in onze sport zo belangrijk als een goed aangeleerde basistechniek. Wil je met meer vertrouwen en techniek de trails op dan is dit je beste begin. Dank Rinus! Ik zie je snel in een van de vervolg clinics!

2022-S2B clinic Maart-April Jacqueline

We hebben grenzen verlegd, angsten overwonnen, gelachen en soms ook moeten afzien.

Al met al een leuke gezellige sportieve cursus.

Persoonlijk heb je mij echt geholpen me van mijn angsten af te helpen. De situaties die ik eerder niet durfde te doen deed ik nu wel zonder knikkende knieën. In groepsverband wordt je vanzelf getriggerd om de oefeningen goed uit te voeren. Dit vind ik erg stimulerend en leuk. Nu kunnen we al het geleerde in praktijk brengen om er een leuke fietstocht van te maken. Ik ga werken aan mijn houding om wat relaxter op de fiets te zitten.
Rinus dank je wel voor deze cursus en hopelijk zien we elkaar weer eens op een volgende cursus van je.

2022 S2B clinic Maart-April - Danny

Super ervaring, veel geleerd, ondanks de groep word je individueel behandeld en word je aangemoedigd je grenzen te verleggen. Ook kan het zijn dat hij je fiets vasthoud om je zekerder te maken. Dingen mogen fout om te ervaren hoe het niet moet, en dan word geleerd hoe het wel moet en het verschil is dan meteen duidelijk!

2022-January-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Esther

Onze zoon Antonie (11 jaar) heeft al twee jaar les van Rinus. Het enthousiasme van Rinus is aanstekelijk. De professionaliteit, rust en het vertrouwen dat hij de kinderen geeft is te zien in de vooruitgang, iets waar Rinus ook ontzettend trots op is.

Antonie: “ik ga met plezier naar de les, heb er vrienden en Rinus is super aardig!”

2021-2022 Jeugd training - Marsha mama van Antonie

Beide zonen (13 en 10) nemen deel aan een training voor kinderen welke een groep grote heeft van 6 kinderen. Super blij met de training. De kinderen maken goede progressie in ontspannen ongedwongen sfeer en zonder uitlachen/belachelijk maken wanneer iemand iets niet durft.

Rinus schat de skills van de deelnemende kinderen goed in en deelt de les naargelang in. Voor de meeste oefeningen geeft hij ook 2 of 3 variaties zodat ieder skill level van de kids toch uitgedaagd wordt.

Bij aanvang van de training vindt eerst een check van de fiets plaats. Wanneer iets niet in orde is wordt dit gefixed voor van start gegaan wordt.

Tijdens de training worden de kids uitgedaagd om grenzen te verleggen, maar niet ten koste van alles.

Bij aankomst van het obstakel wordt eerst kort de bedoeling uitgelegd en voor gedaan, waarna de kinderen zelf mogen.

Mocht een kind niet durven wordt hij vastgehouden/begeleid over het obstakel tot het kind zeker van zijn zaak is om alleen te gaan.

Mocht dit alsnog niet lukken wordt het stukje geskipped en voor een volgende keer weer meegenomen.

Na afloop van de training volgt nog een korte check-out bij de parkeerplaats met de vraag aan de kinderen wat de belangrijkste punten waren en of zij nog vragen hebben.

2021-2022 Jeugd training, Roy van de Wal, papa van Fynn (13) en Robin(10)

Onze dochter Myla (12) is op 7-jarige leeftijd begonnen met mountainbiken op het bikepark in Maastricht. Úren bracht zij hier met veel plezier door.

Daar zijn we ook in contact gekomen met Rinus. Sinds 2020 heeft ze, om haar skills te verbeteren, op zaterdagmiddag les van hem. Samen met een aantal, al even bevlogen kinderen.

Rinus is zeer gedreven en gemotiveerd om de kids de juiste techniek/houding aan te leren zodat ze vol vertrouwen de lastigste hindernissen kunnen overwinnen.

De complimentjes die ze vervolgens van Rinus ontvangen zorgen voor een hoop trots en zelfvertrouwen. Hij zorgt voor de perfecte handleiding om de basis van het mountainbiken onder de knie te krijgen. Ook gevorderden zijn hier op hun plek.

De trainingslocaties worden altijd zorgvuldig door hem uitgezocht en mede hierdoor is er ook voldoende variatie in de trainingen. Alle facetten van het mountainbiken komen aan bod, altijd met respect voor de natuur. Kortom : een echte aanrader!

2021-2022 Masja en Kevin mama en papa van Myla

Mijn eerste ervaring met Rinus is de Start2Bike-cursus geweest in 2018. Daarbij bleek al dat hij een heel deskundige en gepassioneerde trainer is, die zelfs de meest onervaren biker het vertrouwen weet te geven dat nodig is om je grenzen te verleggen. Daarna gekozen voor voor de 4-daagse clinic voor medior-bikers. Dit was een uitdagende, maar heel leerzame cursus, waar veiligheid en bouwen aan zelfvertrouwen door het aanleren van de juiste basistechniek, naast plezier in het biken, centraal staan. Ik heb er heel veel van geleerd, veel plezier aan beleefd en niet in de laatste plaats, een leuke groep bikers leren kennen.

Mijn zoon van 12 volgt met evenveel plezier de jeugdlessen van MTB Training Maastricht vanaf 2021. Echte aanrader voor (jonge) kinderen die serieus met mountainbiken aan de slag willen gaan. Met de leuke en leerzame lessen van Rinus, leren ze de onmisbare basistechnieken en leren ze spelenderwijs hun eigen grenzen verleggen en te vertrouwen op hun skills. Het is een genot om te zien hoe Rinus daarbij deze jonge bikers weet te motiveren en iedereen laat groeien vanuit zijn of haar eigen niveau.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Roger en papa van Nathan

in 2021 S2B clinic & 2022 clinic Intermediate,
 
Was zeker weer leerzaam! Ik vond het oefenen met de switchbacks heel fijn en heb wat meer vertrouwen gekregen in het rijden van steilere afdalingen waar dan ook boomwortels liggen en (kleine) drops zijn. 
Ik ben me nog meer bewust geworden van het feit hoe belangrijk kijken naar waar je naartoe wil is. Dit is tegelijkertijd iets waar ik nog goed aandacht aan moet geven. 
 
Natuurlijk kom ik zelf ook pas net kijken, maar ik had eigenlijk wel verwacht dat het basisniveau iets hoger zou liggen bij deze cursus. Zo hadden veel deelnemers geen idee van je houding tijdens afdalen. Iets dat wij tijdens de start2bike hebben gehad. Blijft natuurlijk lastig op voorhand in te schatten.

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Marloes

Afgelopen vrijdag een super MTB workshop gehad van Rinus. Grensverleggend maar vooral veilig en leuk! Al een tijdje recreatief aan het MTB'en maar wat Rinus mij in 4 uur heeft geleerd is meer dan in mijn hele MTB leven . Ik ga zeker nog eens een dagje boeken bij hem.

2022-Maart Prive clinic - Tim

Ik heb een privé training bij Rinus gedaan. Super fijn die één op één aandacht. Rinus legt goed uit en heeft geduld (was bij mij wel nodig ). Ik heb veel aan zijn tips gehad. Dankjewel Rinus!

2022 Maart privé training - Kirsten

Super leuke en zeer leerzame training gehad vandaag! Leuke gemoedelijke ontspannen sfeer. Rinus, hartstikke bedankt voor deze fijne dag. Hier kunnen ik en Manuela lekker mee aan de slag de komende tijd.

2022-Januari Duo training - Patrick

Hoi Rinus,

Bij deze nogmaals dank voor de geweldige training en going the extra mile. Ik heb ontzettend veel geleerd en een goede basis gelegd om verder te groeien. Ik heb zeker interesse in een vervolg cursus dus zet mij maar op de lijst. 

Ik heb in april 2022 de Start2Bike MTB cursus gedaan bij Rinus ondanks dat ik eerst twijfelde of dat iets voor mij was aangezien ik al vroeger gemountainbiked had en het recent weer had opgepikt. Nooit eerder een techniek cursus gedaan te hebben was dit echt een openbaring voor mij. Naast de praktische oefeningen die hij aanpast aan ieders niveau, legt hij uit waarom en wanneer je bepaalde technieken toepast. Met 3 techniek focus sessies en een mooie afsluitende trail om het geleerde toe te passen, ontwikkel je een prima basis voor je verdere groei in de sport. Rinus doet dit alles met ongekende passie en kunde! 100% een aanrader ook als je al wat 'ervaring' hebt maar nog nooit een techniek cursus gedaan hebt. Ik kijk alweer uit naar de vervolgcursus! 

2022 S2B clinic Maart-April - Geert

Hallo Rinus, bedankt voor de leerzame clinic Basic MTB, dacht niet dat ik zoveel zou bijleren. Geeft vooral meer vertrouwen onder onverwachte moeilijke omstandigheden. Een aanrader voor elke MTB fietser, Ook al fiets je al jaren en denk je dit niet nodig te hebben, Doen..

2022 S2B clinic Maart-April - Jeff

Voor het eerst een mountainbike clinic gevolgd. Wat een super fijne ervaring! Rinus is erg enthousiast, behulpzaam en geduldig. Op elke mogelijke manier probeert hij te helpen. Veel geleerd. Voor herhaling vatbaar!

2022 S2B clinic Maart-April - Kelsey

Vandaag 1 Mei was de Bike Mechanics handen-uit-de-mouwen clinic, via MTB Training Maastricht. Echt super interessant om de hele fiets mechanica eens na te lopen met een goede uitleg!
We kunnen nu met relatief gemak een goede fietscheck doen, incl. voorvork/demper instellen, ketting vervangen, missing link aanbrengen, ehbo ketting reparatie, remblokjes vervangen, remolie bijvullen, derailleur bijstellen en hoe het verschillende gereedschap te gebruiken! (😂 echt; ik no clue) .. En dit was vast nog niet alles van wat we hebben gehoord en gezien vandaag!
In ieder geval: de volgende keer als er iets met mijn fiets is, kijk ik eerst zelf alvorens naar de fietsmaker te rennen 🤪😅 #zellufdoen
Was gezellig, Nathalie, Kirsten & Kathleen!!
Rinus kei bedankt weer 🙏🏼 en proost namens MTBGS 😊

2022-05-01 Sleutel clinic

Van te voren aan Rinus gevraagd of ik met de clinic mee kon doen.

Na een snelle reactie en een super fijn overleg kon ik meedoen.
Van te voren overleg met iedereen wat iedereen wilde leren en hiervan de belangrijkste punten voor iedereen eruit gepakt.
De 1e dag van de clinic was pittig, vooral voor Rinus om te ontdekken wat voor vlees hij in de kuip had.
Alle lessen waren super opgebouwd. Rustig beginnen en differentiatie waardoor iedereen zelf zijn grens kon bepalen en uitproberen.
Ik heb super veel geleerd! niet alleen het hoe, maar ook het waarom. Wat de reden is om het op die manier te doen. Geen vraag was te gek en Rinus wist het antwoord wel.
Ik heb de licht gevorderden cursus gedaan, maar ik ga het najaar met een vriendin zeker de vervolg cursus doen. hier kan ik nog zeker heel veel leren.

😊

2022 Januari-Februari-Maart Intermediate 4 dagen clinic - Anneke