EO-MTBInG

MTB Training Maastricht is Europees gecertifieerd als mountainbike gids EU door het EO-MTBInG

Home – EO-MTB ing (europeanbikeguides.com)

Dit is het hoogste niveau in Europa voor mountainbike gidsen en het geven van techniek trainingen.

Inhoud van deze opleiding:

Ver gevorderde lesgeefvaardigheden, leiderschap en gidsen in de bergen, ver gevorderde eigenvaardigheid, toerplanning, oriëntatie- en navigatietechnieken, doelgroepen en groepsdynamica, wet en regelgeving, weerkunde, fysiologie (thermoregulatie en hoogte), ontwikkelen van mountainbike activiteiten, trailside-repair, duurzaamheid, opstellen en doorvoeren van risicomanagement en veiligheid.

In deze opleiding is het internationale karakter duidelijk aanwezig. Allereerst wordt er gereden op verschillende locaties door Europa, waar er gebruik gemaakt wordt van lokale door EO-MTBing opgeleide gidsen die bekend zijn met jullie traject. Daarnaast wordt deze opleiding afgerond samen met internationale rijders uit de andere landen (zoals Noorwegen, Slovenië, Groot-Brittannië, Zwitserland, Polen, Denemarken etc.) die allen samenkomen voor het Final Exam van EO-MTBing. Als laatste proberen we waar mogelijk de opleiding samen met andere landen te geven, zodat er veel uitwisseling is en de ideale mix van expertise op Europees niveau ingezet kan worden. De voertaal is in dit soort situaties Engels.

Mocht je hiervoor interesse hebben dan kan je als Nederlander hiervoor inschrijven via het NIMG met optie: Mountainbike Gids EU – NIMG

Daarnaast bied het NIMG meerdere opleidingen aan die gericht zijn op Nederland en het midden gebergte: Opleidingen – NIMG

BASIS MTB GIDS NL

  • Geeft instructie in basis vaardigheden en gidst beginners tot licht gevorderde rijders op eenvoudig terrein binnen Nederland.

MOUNTAINBIKE GIDS NL

  • Ontwikkelt het activiteitenaanbod, geeft instructie in basis en gevorderde vaardigheden en gidst in alle terreinen in Nederland.

LOW MOUNTAIN MODULE

  • De Low Mountain Module ondersteunt NIMG Mountainbike Gidsen die net over de grens willen gaan in het laaggebergte van Duitsland, België en Luxemburg.

MOUNTAINBIKE GIDS EU

  • Ontwikkelt het activiteitenaanbod, geeft instructie in basis tot ver gevorderde vaardigheden en gidst in de bergen in Europa.